Γενική αργία αύριο 25/1/2022 εκτός της Δυτικής Ελλάδος

Γενική αργία σε 6 περιφέρειες την Τρίτη – Εκτός η Αχαΐα – Στην Αττική Οδό ο στρατός για να απεγκλωβίσει τους οδηγούς ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Με απόφαση της Κυβέρνησης την Τρίτη 25/01/2022 κηρύσσεται γενική αργία στις περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία «Ελπίς». Εκτός η Δυτική Ελλάδα και κατ’ επέκταση ο νομός Αχαΐας.

Λόγω των προβλημάτων από την κακοκαιρία «Ελπίδα» η Κυβέρνηση αποφάσισε γενική αργία γενική αργία στις περιοχές που χτυπάει η κακοκαιρία «Ελπίς», για την Τρίτη 25/01/2022 σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ ο στρατός παρεμβαίνει στην Αττική Οδό για να απεγκλωβίσει τους οδηγούς. Από την απόφαση εξαιρούνται οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, οι περιφέρειες Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε αυτές τις περιοχές αποφασίστηκε αργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Ο κ. Στυλιανίδης, κατά την διάρκεια νέας ενημέρωσης για την εξέλιξη της κακοκαιρίας σημείωσε πως η νύχτα θα είναι δύσκολη, με τον απεγκλωβισμό των οχημάτων να γίνεται στο δαχτυλίδι της Κηφισίας, στην Πεντέλης, ενώ μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη και στην Αττική Οδό με τους οδηγούς να οδηγούνται σε έξι σημεία όπου εκεί τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, του Στρατού και της Αστυνομίας για να τους καθοδηγήσουν σε λεωφορεία τα οποία θα τους μεταφέρουν σε ασφάλεια σε άλλα σημεία.

Συγκεκριμένα από το Μαξίμου αναφέρεται πως:

Σε εξέλιξη ευρεία κινητοποίηση στρατού και δυνάμεων για Αττική οδό. Επιχείρηση απεγκλωβισμού από έξι σημεία – Το μέλημά μας είναι πως θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική οδό.

Συνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κακοκαιρίας με εντολή Ν. Παναγιωτόπουλου
ΕΛΛΑΔΑ /Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, 20:44:46 / / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανταποκρινόμενος άμεσα στα αιτήματα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, έδωσε εντολή προκειμένου τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων από μονάδες της Αττικής και της Βοιωτίας, με προσωπικό και μέσα, να συνδράμουν τις συνεχείς προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Έως τώρα, προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων ενεργούν στις ακόλουθες εξόδους της Αττικής Οδού:

– Έξοδος 11: Λεωφόρος Κηφισίας

– Έξοδος 12: Λεωφόρος Πεντέλης

– Έξοδος 13: Δουκίσσης Πλακεντίας

– Έξοδος 15: Λεωφόρος Μαραθώνος

– Έξοδος 17: Κάντζα

– Έξοδος 18: Παιανία

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό

Στην ενημέρωση θα είναι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Α. Μάνος.

Η κακοκαρία «Ελπίς» έκλεισε την εθνική οδό στο ύψος της λεωφόρου Αθηνών

Για μια πολύ δύσκολη ημέρα μίλησε ο αρμόδιος υπουργός. Τόνισε ότι έως αύριο οι συνθήκες θα είναι αντίξοες σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική.

Από αύριο το μεσημέρι στην Αττικη τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων. Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό.

Πρόσθεσε ότι αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή.

Τόνισε ακόμα ότι ήταν εξαιρετικά μείζον να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη την χώρα.

Κάλεσε τους πολίτες για οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνούν με το 112 το οποίο έχει σύστημα γεωεντοπισμού.

Καταβάλλεται προσπάθεια να μείνουν ανοικτοί όλοι οι οδικοί άξονες, ειδικά ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης και δεν επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν αλυσίδες. Στο εθνικό δίκτυο με την προετοιμασία που έγινε σημειώθηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα στην γέφυρα Καλυφτάκη αλλά αντιμετωπίστηκαν και κρατήσαμε την χώρα ανοικτή.

Για τα ΜΜΜ είπε ότι θα γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις από τον ΟΑΣΑ.

Κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και σημείωσε ότι ήδη το υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει οδηγίες για τηλεργασία στο Δημόσιο.

Για τα σχολεία, είπε ότι σε περισσότερες από 46.000 ψηφιακές τάξεις έγινε σήμερα μάθημα.

Αύριο, τόνισε, θα είναι μια πιο δύσκολη μέρα και απόψε και αύριο η Αττική θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα. Επανέλαβε την απολογία της Πολιτείας σε όσους ταλαιπωρούνται και ταλαιπωρήθηκαν.

Ο Λευτέρης Οικονόμου παίρνοντας τον λόγο είπε ότι το πρωί θα υπάρχει παγετός και η ΕΛΑΣ θα συνεργάζεται με την Πυροσβεστική και την Πολιτική προστασία για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες. 3.900 αστυνομικοί επιχειρούν στην Αττική και 883 αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ. Η αστυνομία δέχθηκε πάνω από 400 κλήσεις για προβλήματα.

«Εφραξε» η Αττική 

Μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο συμβαίνει στην Αττική που με 7 ώρες χιονόπτωσης έχει παραλύσει στην κυριολεξία. Εκατοντάδες οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι επί ώρες στην Αττική Οδό η οποία ανοιγοκλείνει προκειμένου να προλαβαίνουν να καθαρίζουν τα συνεργεία το χιόνι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ανάμεσα σε Παλλήνη και Κάντζα όπου οι οδηγοί είναι απελπισμένοι περιμένοντας ώρες μέσα στο κρύο.

Και πρέπει να γίνει αγώνας δρόμου καθώς αναμένεται ένταση της κακοκαιρίας το απόγευμα.

Ταυτόχρονα είναι κανονικός Γολγοθάς για τους οδηγούς η κίνηση στους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Κηφισίας, Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, είναι σχεδόν αδιάβατες.

Αποστάσεις που στην χειρότερη χρειάζονται μισή ώρα, σήμερα φτάνουν και τις 3 ώρες! Επίσης, κλειστή είναι η λεωφόρος Κατεχάκη.

Πολικές Θερμοκρασίες στην Αχαΐα

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σε όλη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από σήμερα το πρωί, με την κακοκαιρία «Ελπίς» να δείχνει τα «δόντια» της.

Στην Πάτρα, επικρατεί ηλιοφάνεια όμως οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και μονοψήφιες, ενώ και για αύριο η θερμοκρασία τις βραδινές ώρες αναμένεται να φτάσει τους -3 βαθμούς Κελσίου. Πιο ψυχρή αναμένεται να είναι η Τετάρτη με το θερμόμετρο να πέφτει και πάλι κάτω από το μηδέν. Στο Μπεγουλάκι το μεσημέρι, ο αέρας έφερε τις πρώτες χιονονιφάδες από το χιονισμένο Παναχαϊκό δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Πηγή: https://pelop.gr/anoichto-to-endechomeno-na-kirychthei-i-triti-argia-o-kairos-stin-achaia-kai-stin-ypoloipi-ellada/  Skip to content