“Τελεσίγραφο” στα σχολεία: Στα υπό κατάληψη σχολεία η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές

Η ΟΛΜΕ προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να μην κάνουν τηλεκπαίδευση σε σχολεία υπό κατάληψη

“Στα υπό κατάληψη σχολεία η  εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους/τις μαθητές/τριες”.

Το “τελεσίγραφο” αναμένεται να στείλει    το υπουργείο Παιδείας , εντός της ημέρας,προς όλα τα Λύκεια, Γυμνάσια και Λύκεια της χώραςσύμφωνα με πληροφορίες του esoμε αφορμή την προτροπή της ΟΛΜΕ προς τους εκπαιδευτικούς  να μην κάνουν τηλεκπαίδευση σε σχολεία υπό κατάληψη.

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει  πως σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, όπως παραδείγματος χάριν η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών και/ή εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας καθώς και η αναστολή τμήματος/τμημάτων στην περίπτωση που τα θετικά κρούσματα υπερβαίνουν τον αριθμό που αντιστοιχεί στο 50% συν ένα του συνόλου των μαθητών/τριών του σχολικού τμήματος λόγω COVID-19, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ “ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟΥ” ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η ΟΛΜΕ προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να μην κάνουν τηλεκπαίδευση σε σχολεία υπό κατάληψη

Για τα σχολεία αυτά η απόφαση του υπουργείου Παιδείας προβλέπει τηλεκπαίδευση για τους μαθητές, στην οποία αποκλείονται όσοι συμμετέχουν στη κατάληψη.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε άλλο ρεπορτάζ του esos  για το τι προβλέπεται για τα υπό κατάληψη σχολεία.

Η ΟΛΜΕ με σημερινό ανακοινωθέν προτρέπει τους εκπαιδευτικούς  να μην συμμετέχουν σε  τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κατάληψης του σχολείου.

Η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε επίσης ότι  έχει ήδη δώσει εντολή στη νομική της σύμβουλο να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κήρυξη απεργίας  – αποχής από την τηλεκπαίδευση σε σχολικές μονάδες που  τελούν υπό κατάληψη.

Μόλις ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες και τεθεί σε ισχύ η απεργία αποχή θα υπάρξει άμεση ενημέρωση από το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Πηγή: https://www.esos.gr/arthra/74803/telesigrafo-sta-sholeia-sta-ypo-katalipsi-sholeia-i-ex-apostaseos-ekpaideysi-einai

 Skip to content