Το ΕΚΠΑ υποδέχθηκε 300 φοιτητές Erasmus από 40 χώρες

Το ΕΚΠΑ υποδέχθηκε 300 φοιτητές Erasmus από 40 χώρες

Οι φοιτητές προέρχονται από 40 χώρες, κυρίως της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία) και από χώρες όπως η Κίνα (30 φοιτητές), το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, το Μπαγκλαντές, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν, οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ κ.α.

Το ΕΚΠΑ υποδέχτηκε διαδικτυακά, στις 27/9, συνολικά 330 εισερχόμενους φοιτητές στο πλαίσιο των προγραμμάτων ERASMUS+ και ERASMUS MUNDUS αλλά και φοιτητές διεθνών ανταλλαγών στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών. Οι φοιτητές αυτοί προέρχονται από 40 χώρες, κυρίως της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία) και από χώρες όπως η Κίνα (30 φοιτητές), το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, το Μπαγκλαντές, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν, οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ κ.α.

Ο Πρύτανης, καθηγητής Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, στον εισαγωγικό του χαιρετισμό τόνισε τη σημασία της κινητικότητας για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των φοιτητών. Επεσήμανε ότι η διεθνοποίηση ως βασικός στόχος της στρατηγικής του Ιδρύματος συνέβαλε στην συνεργασία με ακαδημαϊκό προσωπικό και Ιδρύματα του εξωτερικού για από κοινού ανάπτυξη της έρευνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τόνισε δε ότι λόγω υψηλού ποσοστού εμβολιασμένων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, το ΕΚΠΑ είναι έτοιμο να λειτουργήσει με μαθήματα στις αίθουσες για τους φιλοξενούμενους φοιτητές και επανεκκίνηση όλων των δραστηριοτήτων.

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής  Δημήτριος Καραδήμας παρουσίασε σημαντικά στοιχεία για το Πανεπιστήμιο και ιδιαίτερα για την μεγάλη αύξηση του αριθμού διεθνών συνεργασιών και φοιτητικής κινητικότητας ενώ αναφέρθηκε στο CIVIS, τη συμμαχία 9 Πανεπιστημίων στην οποία ανήκει το ΕΚΠΑ, και τους κύριους στόχους της, δηλ. την εκτεταμένη ανταλλαγή φοιτητών και προσωπικού μεταξύ των μελών της καθώς και την ανάπτυξη από  κοινού ερευνητικών και πλήθους άλλων δράσεων.

Ο καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πλάτων Μαυρομούστακος παρουσίασε το καινοτόμο διατμηματικό μάθημα Contemporary Greece το οποίο προσφέρεται σε όλους τους διεθνείς φοιτητές ανεξάρτητα από τον τομέα σπουδών τους.

Άλλοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων, εκπρόσωποι εισερχόμενων και εξερχόμενων φοιτητών Erasmus και η Πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Erasmus του ΕΚΠΑ ESN KAPA η οποία παρουσίασε τις δράσεις του συλλόγου.

Πηγή: Foititikanea.gr

https://www.foititikanea.gr/%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82/erasmus/24257-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%AD%CF%87%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-300-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-erasmus-%CE%B1%CF%80%CF%8C-40-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82Skip to content